Jouw bedrijf effectief online!

Van het bijwerken of aanpassen van jouw website tot het realiseren van een hele nieuwe site.
Wij zijn je graag van dienst!

Over ons

Wie zit er eigenlijk achter OMP Webdesign? Wij zijn Jolanda en Monique die qua achtergrond samen een optimale mix bieden qua kennis en ervaring.

Jolanda

Jolanda is al jong gegrepen door het IT-virus. “Toen ik 12 jaar oud was, kreeg ik mijn eerste computer; een Commodore 64. Daarop programmeerde ik in Basic verschillende programmaatjes. Je kon ze toen uit boekjes halen en ik breidde ze zelf verder uit.
Een paar jaar later kreeg ik meer een ‘echte pc’. Daarin programmeerde ik in C en C++. Na mijn VWO koos ik voor een MBO-it (2 jaar in 1) om uit te vinden of de richting IT wel écht goed bij mij paste. In Krimpen a/d IJssel mocht ik wat praktijkkennis opdoen bij RMCA (Rotterdam Marine Charter Agents). Zij hadden een programma dat uitgebreid moest worden met enkele modules. Ik had het reuze naar mijn zin en besloot verder te gaan met informatiekunde in Den Haag op de Haagsche Hogeschool.

Na mijn opleiding mocht ik bij BBI, Baan Business Innovations, aan de slag. Daarna ging ik naar de Belastingdienst. Hier heb ik mij beziggehouden met SAP HR & Workflow. Ik hield me bezig met het interne systeem van de Belastingdienst. Daar heb ik heel wat jaren met plezier gewerkt.

Daarna heb ik nog wat zijstappen in mijn carrière gedaan, waarbij ik veel levenswijsheid heb mogen opdoen.

Enkele jaren geleden ontmoetten Monique en ik elkaar en zijn wij samen OMP Webdesign gestart. We bouwen samen websites, een specialisme waarin ik mijn passie voor programmeren kwijt kan. Nu kan dat vanuit ons eigen bedrijf en dat maakt het toch wel anders. Samenwerken met ieder zijn eigen specialisme bevalt heel goed. De projecten die wij nu doen hebben een redelijk beperkte doorlooptijd, waarna we een mooi eindproduct op kunnen leveren. Je bent betrokken bij alle aspecten van het ontwikkelproces en de uitvoering; erg interessant. Ook hebben wij een heel prettig, persoonlijk contact met onze klanten, wat elke werkdag leuk maakt.”

Monique

Ook Monique kwam al jong in contact met computers. “Toen ik een jaar of tien was, kocht mijn vader een Commodore 64 waarin hij ons kleine programmaatjes leerde. Mijn vader had bij IBM gewerkt en wilde mij iets van programmeren meegeven. Achteraf vind ik dat heel leuk.

In het laatste jaar van mijn VWO doorliep ik de selectieprocedure voor helikopterpiloot bij de Luchtmacht. Bij de op één na laatste keuring liep dit helaas mis. Nog altijd trekt dit, maar ik heb heel veel plezier in mijn huidige werk. 😉

Daarna moest ik kiezen voor een andere opleiding en dat is Levensmiddelentechnologie geworden. Ik was namelijk heel nieuwsgierig naar de productiewijze van ons voedsel in fabrieken. Met de eindstage kreeg ik een kijkje in de keuken bij een marktonderzoekbureau. Als afstudeerrichting koos ik voor marketing en communicatie.
Bij de richting Bedrijfskunde kon je aanvullend ook een NIMA-B-certificaat behalen. Door de afstudeerrichting en de gekozen vakken van de eerste opleiding was het mogelijk deze studie binnen een jaar te voltooien. Als kers op de taart mocht ik nog een kwartaal stage lopen bij een detailhandel in Duitsland. Daar heb ik mooie herinneringen aan.

Tijdens de opleiding kreeg ik ook informatica-vakken. Alhoewel veel klasgenootjes best moeite hadden met basis programmeerwerk, had ik hier veel plezier in. Ik heb wat basiskennis geleerd van Symphony, SQL en databases. Ik vond het interessant en was er goed in, maar deed er verder voorlopig niets mee.

Na mijn opleiding werd ik benaderd om te komen werken voor een promotie-organisatie van Nederlandse aardappelen en uien. Daar heb ik mij tien jaar bezig gehouden met marktonderzoek, marketing, communicatie, promotie, journalistenreizen en internationale beurzen. Ik mocht heel wat landen in de wereld bezoeken om de Nederlandse akkerbouwproducten te promoten en handelsaanvragen te noteren voor de handel. In 2003 heb ik samen met een collega een online informatiesysteem laten bouwen voor aardappeltelers. Dit was een combinatie tussen marktonderzoek, vormgeving van statistieken en websitebouw. Dat was een geweldig mooi project waarbij ik de technische kant van het project mocht begeleiden. Het platform heeft zo’n vijftien jaar gedraaid.

In 2007 ben ik gestart als zelfstandige in marketing, communicatie, marktonderzoek en promotie onder de bedrijfsnaam ROOK Communicatie. Sindsdien heb ik vele mooie opdrachten mogen vervullen. Het heeft mij altijd veel plezier gedaan om een blije klant als resultaat te zien. Onder andere hield ik mij bezig met content management van websites. Als er bijvoorbeeld een nieuwe button nodig was op een pagina, moest ik het reclamebureau benaderen, zodat zij dat voor ons konden realiseren. ‘Dat moet ik toch ook zelf kunnen?’, dacht ik. Dat was het startpunt van mijn studie HTML en CSS om zelf websites beter te begrijpen en aanpassingen te kunnen doen. Vervolgens bouwde ik de eerste websites en startte ik dit ook voor klanten. Onwijs leuk om te doen en fijn om klanten te kunnen helpen met hun online presentatie.

Qua vormgeving heb ik geloof ik wel iets van de genen van mijn moeder meegekregen. Zij (en enkele zussen van haar) zijn (professioneel) kunstschilder. Gevoel voor kleur en presentatie heb ik kennelijk in het bloed zitten.

Na vele jaren als ZZP’er gewerkt te hebben, wilde ik heel graag samenwerken met een collega. Gelukkig liep ik Jolanda tegen het lijf en kwam erachter dat zij IT’er was. Kwam dat even goed uit! We vullen elkaar prima aan. Nu kunnen we een uitgebreide en degelijke service bieden, van communicatie (teksten) tot techniek.”


OMP Webdesign

Wij bevinden ons in Krimpen aan den IJssel en werken voornamelijk in de regio Rotterdam, Krimpenerwaard en Gouda. Ook hebben wij klanten buiten die regio. Telefonisch en digitaal contact maakt een goede samenwerking uitstekend mogelijk.

Samen bouwen wij professioneel websites voor opdrachtgevers. Die komen uit vele branches, van projectontwikkeling, binnenvaart, architectuur, (antroposofische) huisartspraktijken, fotografen en kunstenaars. De diversiteit is erg leuk en zet ons telkens weer aan het denken om de juiste oplossingen te vinden. Het zijn kleinere en grotere projecten, van het bouwen van sites voor kortlopende projecten tot het bouwen van een nieuwe site en verhuizen van de inhoud van circa 500 pagina’s.

Wij denken ook mee over de presentatie van de inhoud van een website; zo hebben we voor een klant de content opnieuw gestructureerd en vormgegeven na een analyse van doelgroepen en communicatie-boodschap. Het is mooi om het verschil tussen de oude en nieuwe websites te zien. Wij zijn dan best trots op het resultaat en de klant is er erg blij mee.

Daar gaan wij voor: tevreden klanten. We lopen graag een stapje extra en denken op veel vlakken mee. Soms geven we ook ongevraagd advies, bijvoorbeeld over teksten of social media. Dat wordt eigenlijk altijd zeer gewaardeerd en daar worden wij blij van. Wij hopen de komende jaren nog vele klanten te mogen ondersteunen met hun website, communicatie en social media.